Bundeswehr technical school

After two years of construction, the Bundeswehr technical school, with a total construction volume of € 15 million, was inaugurated on the grounds of the Neureuther Kirchfeld barracks in Karlsruhe in December of last year.

The building design, designed by V-Architekten, is reminiscent of a propeller from a bird's eye view and thus symbolically links the former Air Force site, on which today's technical school is located. 

In the future, active temporary soldiers will go through part of their IT training in the new walls and retiring temporary soldiers will take part in traditional courses for reintegration into civilian life.

Of course, when building the building, Carl Stahl ARC. To secure the balcony systems at the "propeller tips" on each of the three floors, floor-to-ceiling X-TEND stainless steel nets with a total area of ​​300m² (mesh size 60mm | rope Ø 2.0mm) were attached. They allow an undisturbed view of the forest and green areas of the barracks, which are also designed in a fan shape.

https://www.carlstahl.de/
X